Zomerbollen met vaste planten is een perfecte combinatie in een border . Ze vallen goed op en geven een een leuke uitstraling in de tuin.

 

  • Combinaties

Zomerbollen combineren heel goed tussen hoge en lage vaste planten en met planten die in de zomer vroeg uitbloeien. Hieronder zijn verschillende soorten bloemen te zien die perfect combineren. 

– Geluksklaver (Oxalis) tussen lage planten.

– Siergras met Abessijnse gladiolen (callianthus Murielae).

– Dahlia’s tussen vaste planten.

– Lelies met siergrassen (lelie zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en is heel goed te combineren).

– Kuiflelie of ananasplant (Eucomis) tussen vaste planten.

– Bloemriet (Canna) en Calla (Zantedeschia) tussen vaste planten.

 

  • Crocosmia

Deze zomerbol is ook wel bekend als Montbretia en heeft middelgrote, fele bloemen boven elkaar aan de stengel. De meeste voorkomende kleuren zijn rood, oranje en geel. De bollen blijven jarenlang in de grond zitten en groeien goed. De Crocosmia is een populaire bloem door zijn lange bloeitijd van juli tot september en heeft hele mooie kleuren. De crocosmia is goed te combineren met verschillende vaste planten; zoals zonnekruid (Helenium), ijzerhard (Verbena) en vuurpijl (Kniphofia), maar ook met een lelie (Lilium), Dahlia of bloemriet (Canna).

Afbeeldingsresultaat voor crocosmia

  • Zon

Plaats zomerbollen op een zonnige plek, hierdoor bloeien ze nog rijker en verspreiden ze een heerlijke geur welke door de zomerwarmte nog beter ruikbaar is. Zomerbollen vullen goed de lege plekken in de border op, houdt wel rekening met de verschillende bloeiperiodes en de groeihoogte van deze planten. De bollen kunnen ook op een losse manier tussen het andere groen worden geplaatst voor een speels effect. De bloemen bloeien van juni tot oktober volop.

Afbeeldingsresultaat voor zomerbollen