De herfst begint steeds meer op te vallen, de bomen en planten gaan rusten en kunnen nu uitstekend verplant en geplant worden.

 

  • Winterbloeiers

Toverhazelaars en sierkers zijn goede winterbloeiers, deze staan heel goed in de tuin. Als u geen tuin heeft maar een balkon, dan is de winterjasmijn een hele goede optie. Gebruik een ruime pot of kuip om de struik er in te plaatsen. Geef de struik extra steun met klimsteuntjes, om zo vanzelf zijn weg te vinden.

  • Een kleurrijke tuin

Maak gebruik van bloeiende planten heesters in uw tuin, ze zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Voorbeelden van zulke planten zijn: bloeiende herfstkrokussen, de Sedum en herfstchrysanten. Sommige planten vallen op door hun bladen en de ander door zijn prachtige bloem of kleurrijke siervruchten. Maar ook Hulstsoorten, sierappels, sneeuwbes en kardinaalsmuts geven in het najaar een kleurrijke uitstraling aan uw tuin af.

 

  • verplanten en planten

Oktober is een goede plantmaand, dus het perfecte moment voor het planten van uw bomen, heesters en vaste planten. Op deze manier hebben ze voldoende tijd om te wortelen voor de wintertijd en een groeivoorsprong op de planten die pas in het voorjaar worden geplant. Oktober is dan ook een goede maand om alvast de bloembollen te planten voor het volgende voorjaar.