Uw tuin is in augustus op zijn best. Er zijn vlinders, bijen en hommels die vliegen van bloem naar struik. Naast dat kunt u in deze bloei van uw tuin goed zien op welke plek u nog iets wilt planten, bijv. een combinatie van vaste planten.

 

  • Vlinders in de tuin

Tegenwoordig worden veel tuinplanten in potten gekweekt, hierdoor kunt u het hele jaar planten. Denk ook na over het planten van een bloeiende vlinderstuik, hierdoor wordt u verzekerd van nog meer vlinders in uw tuin.

 

Afbeeldingsresultaat voor vlinders in de tuin

 

  • Planten kweken

Houdt u van het kweken van planten met zaden, dan is augustus de perfecte tijd om die zaden te verzamelen. Planten hebben namelijk in deze tijd rijpe zaden; zoals: de klokjesbloem, de toorts, de sleutelbloem en de steenanjer. Laat de gevonden zaden drogen, dit werkt het beste in zuurvrije papieren zakjes op een droge koele plek. Het opvolgende voorjaar kunt u de zaden planten.

 

  • Uitgebloeide bloemen onderhouden

Sommige bloemen zijn in augustus al uitgebloeid. Als u deze bloemen bijhoud en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, zullen de planten het volgende bloeiseizoen beter bloeien. Een tweede bloei of nabloei komt soms ook nog wel eens voor, daardoor kunt u extra lang genieten van een kleurrijke en vrolijke tuin.

 

Afbeeldingsresultaat voor uitgebloeide bloemen