Tips voor het onderhouden van uw tuin in mei!

 

  • Zaaien

Zonnebloemen zijn zeer geschikt om te bezaaien in de maand mei: het is makkelijk, leuk, en zonnebloemen geven een speels effect aan de tuin.

 

  • Maaien

Het gras groeit in het voorjaar volop, dus extra maaien is geen overbodige luxe. Gemaaid gras is voeding voor uw gazon. Daarom kan het korte grasmaaisel blijven liggen na een maaibeurt, maar verwijder wel grashopen en takken, zodat dode plekken in het gras wordt voorkomen. 

 

  • Vaste planten

Bied extra hulp aan te hoog gegroeide vaste planten door steunstokken te plaatsen. Bind geen bossen stengels samen, maar houd rekening met de vorm van de plant, dit bevordert een betere groei.

 

  • Klimplanten leiden en aanbinden

Nieuwe scheuten kun je naar de gewenste plek leiden door ze in te steken in al aanwezige ranken. Snoei de klimplanten wanneer nodig en zorg zo dat goed groeien.

 

  • Kruiden

Potten en bakken zijn perfect voor het planten van kruiden. Zorg dat deze kruiden op een zonnige, maar beschutte plek staan.

 

  • Hagen onderhouden

Bemest hagen bij de wortels om te voorkomen dat ze opzoek gaan naar voeding en zo andere planten gaan beconcurreren. Gebruik speciale mest voor een optimaal resultaat.

 

  • Bolgewassen afsterven

Om bollen over te houden moeten ze voldoende reservevoedsel kunnen opnemen. Dit kan door het langzaam laten afsterven van het blad, laat het blad helemaal vergelen en haal het dan weg. Dit geldt niet alleen voor het weghalen van bolgewassen zoals sneeuwklokjes, krokussen of narcissen, maar ook voor het oprooien en bewaren van bollen zoals tulpen. Maai in het gazon om de afstervende bolgewassen heen.

 

  • Sproeien

Jonge planten hebben goed onderhoud nodig en moeten regelmatig water krijgen. Je kan kiezen voor handmatig sproeien met regenwater (bijv. opgevangen uit een regenton), sproeien met leidingwater of grondwater of een beregeningssyteem. Mocht u meer willen weten over beregeningssystemen dan kunnen de specialisten van mijn-tuinberegening.nl hiermee helpen.

Afbeeldingsresultaat voor sproeien in de tuin