Het onderhouden van de tuin in juni.

 

  • Onderhoud

Rooi de bollen zodra het blad afgestorven is. Geef zo nodig de vaste planten wat extra steun. Doe dit niet door alle stengels met bossen tegelijk bij elkaar te binden, maar zet bamboestokken in de groeirichting tussen de stengels en bind ze daaraan vast.

 

  • Klimrozen binden

Kimrozen hoeft u niet te snoeien, laat ze door groeien en nieuwe scheuten vormen. Bind de klimrozen aan stokken om te voorkomen dat ze omvallen.

 

  • Onkruid wieden

Onkruid begint hard te groeien in juni, blijf dit weghalen zodat het de tuin en planten niet overwoekerd.

 

  • Gazon mesten

Het gazon heeft in de maand juni veel te verduren door de droogte. Zorg daarom voor voldoende voeding voor het gazon, kies voor een lang werkende gazonmest voor de beste werking. De mest moet om de zes weken gestrooid worden, doe dit bij voorkeur op een regenachtige dag of sproei direct na het strooien. Geef het gazon om de drie tot vijf dagen water voor het beste resultaat. Sproei het gazon niet elke dag, zodat het gras gedwongen is om dieper te wortelen en het niet uitdroogt.

 

  • Rozen

Door rozen te voorzien van bemesting met sporenelementen en magnesium zullen ze gezond en vitaal blijven en putten ze de grond niet zo snel uit. Er bestaat een ‘rozenmest’ met alle benodigde ingrediĆ«nten. 

Female hand with fertilizer for plant over soil background