Tips voor het water geven van uw tuin met de droogte in de zomer.

Tegenwoordig is er elke zomer een serieus tekort aan water door het hete weer. Dit is heel zwaar voor de natuur. Hierdoor verhoogt de kans op natuurbranden en planten en dieren lijden eronder. Wat kan je het beste doen met deze langdurige droogte?

 

  • Wees zuinig met water

De droogte in de zomer zorgt voor een extra water verbruik van 40%. Door het vele water verbruik verliezen waterbedrijven druk op hun leidingen, wees daarom zuinig met het water.

 

  • Uitdroging van de tuin tegengaan

Het is niet erg als de tuin of gazon een beetje geel uitslaat. Geef de planten water zodra de bladeren gaan krullen en hangen (zoals bij hortensia’s). Maak de planten niet lui door te vroeg en te veel te gaan sproeien. Het advies is om niet tijdens de piekuren te sproeien adviseren we om de twee-drie dagen de tuinslang aan te zetten, het is namelijk beter om in een keer heel veel water te geven. Sproei in de vroege ochtend of ’s avonds, hierdoor verdampt het water minder en als u in de middag al gaat sproeien kan het voorkomen dat de planten verbranden. Geef ook niet te weinig water, want daardoor krijgt het water niet de kans om in de grond te trekken. Tegenwoordig zijn er goede oplossingen voor deze handelingen, denk aan sproei installaties met een timer en een drukregelaar. Meer over beregeningsinstallaties vindt u bij Mijn-Tuinberegening.nl.

 

Afbeeldingsresultaat voor droogte van de tuin in de zomer

 

  • Plantenbakken water geven

Het kan voorkomen dat er na een regenbui droge plekken in de plantenpotten verschijnen, er moet heel veel water vallen om de potten van genoeg water te voorzien. Houd daarom bij regenbuien de potten en bakken goed bij en blijf regelmatig water geven.

 

  • Advies voor de tuin water geven

Als het ondanks het goed onderhouden van uw tuin niet gaat zoals gehoopt of u vragen heeft over het water geven aan de planten, bloemen en bomen? Neem dan contact met ons op en wij kunnen u voorzien van een goed advies.

 

Afbeeldingsresultaat voor droogte van de tuin in de zomer