Een klassieke border wordt geordend op groeihoogte. Hoge planten achteraan, in het midden komen planten van 1 meter en lage planten en bodembedekkers vooraan. Kies voor uitschieters in je bloemperk met stukrozen en Delphinium voor een natuurlijke en vloeiende lijn in je border.

 

Tips: voor een kleurrijke en levendige border eenheid: 

  • Combineer vormen en kleuren in je border.
  • Kies voor kleuren die nauw aan elkaar verwant zijn: Blauw, paars, rood, oranje, geel en groen. Dit geeft een kleurrijke eenheid.
  • Voor een opvallende border ga je voor complementaire kleurcombinaties, zoals paars en geel, etc. voor een levendig effect.
  • Als je kiest voor een border met planten van dezelfde kleur, werk dan met verschillende kleurnuances, bladvormen en texturen.
  • Wit brengt rust terug in een te drukke border en is met elke kleur te combineren.

 

Afbeeldingsresultaat voor border

 

Een border aanleggen is een meerjarenplan.

In het eerste jaar kan het voorkomen dat je border er nog wat kaal uit ziet. Vaste planten hebben namelijk een lange groei tijd, dit kan tot wel twee- drie jaar duren voordat ze volgroeid zijn. Kies voor eenjarige planten die lege plekken in je border opvullen, haal deze in de nazomer weg, zodat de vaste planten zich verder kunnen ontwikkelen.

 

Heb je vragen of wil je advies van onze hoveniers? Neem dan contact met ons op.