Groenblijvers vallen meer op in de winter, doordat meerdere bomen en planten hun bladeren verliezen. Een aantal groenblijvers zijn: coniferen, struikklimop en bamboesoorten.

 

  • Groenblijvers

Plant in november nog groenblijvers op verschillende kale plekken in uw tuin, om de tuin toch wat meer groen te geven. Na verloop van tijd zal het groen in de wintermaanden goed opvallen.

 

  • Verpotten

U kunt ook in de koude dagen uw bloembakken en potten vullen, doe dit met verse grond en winterharde planten voor extra kleur op uw balkon of tuin. Zorg dat u uw bakken isoleert met nepfolie om te voorkomen dat de planten bevriezen. Laat de drainagegaten vrij, zodat het water weg kan lopen. Er is ook in de winter nog genoeg keuze uit planten waar u de bakken en potten mee kan vullen, denk aan winterbloeiende heide, Skimmia en klimop.

 

  • Vijver

Houd uw vijver in de winter ijsvrij. Onder het ijs kan gas verzamelen dat uit de modderbodem opstijgt. Hierdoor neemt de zuurstofrijke lucht in het water af, wat een ongezonde situatie voor de planten en dieren kan zijn. Kies er daarom voor om een ijsvrijhouder in uw vijver te plaatsen.

 

Afbeeldingsresultaat voor groenblijvers in de winter