Een eigen pluktuin creëren

Bekijk deze tips voor het plukken van bloemen uit eigen tuin.

 

  • Ruimte voor een pluktuin

Elke tuin is geschikt als pluktuin, plukbloemen groeien namelijk overal: in een moestuin, een stadstuin, een landelijke tuin, een balkon of terras. Er moet wel ruimte zijn om een pluktuin te planten, denk aan een planten bak of stuk grond. Daarnaast moeten ze voorzien zijn van voldoende zonlicht, zodat ze veel bloemen kunnen produceren.

 

Afbeeldingsresultaat voor pluktuin

 

  • Zomerbollen

Zomerbollen zijn heel goed te gebruiken in een pluktuin, er bloeien namelijk in het eerste seizoen al veel bloemen. Door goed te combineren met zomerbollen kan er vanaf juni tot eind oktober de bloemen plukken. Daarnaast zijn zomerbollen verkrijgbaar in de mooiste vormen, groottes en kleuren.

 

  • Combineren van je zomerbollen

De meeste zomerbollen zijn geschikt voor een pluktuin, één daarvan is de Dahlia. Dahlia’s zijn de meest dankbare plukbloemen, doordat zijn zomerbol grote bloemen heeft en deze blijft aanmaken tot het gaat vriezen. Gladiolen, calla’s, lelies en Crocosmia zijn ook goede plukbloemen en bloeien heel mooi.

 

  • Tips voor het plukken van de bloemen
  1. Plaats de zomerbollen in het voorjaar, zodat vorst geen kans maakt. De maanden april en mei zijn zeer geschikte voor het planten van de bollen.
  2. De bollen groeien het beste in de zon. Kijk daarom goed bij het plaatsen van de bollen naar de zonrichting, hoge bloemen staan beter achteraan en lage bollen beter vooraan.
  3. Houd de grond luchtig tijdens het harken en haal onkruid en onnodige steentjes weg.
  4. Plant de zomerbollen voorzichtig in de grond en plaats ze tweemaal zo diep als de hoogte van de bol. Met uitzondering van de Dahliaknollen, deze moeten vlak onder de oppervlakte van de grond worden geplant. Ze hebben namelijk warmte van de zon nodig om te groeien.
  5. Zomerbollen zijn ook geschikt voor plantenbakken op het terras of balkon. Plaats ze in royale, ruime bloempotten of bakken waar gaatjes aan de onderkant zitten, zodat er voldoende potgrond in kan om te groeien.
  6. Geef ze na het planten genoeg water, zomerbollen hebben namelijk een goede start nodig. Doe dit vooral tijdens de bloei van de bollen, maar ook als de grond droog is of wanneer het heel warm is (’s avonds is een goed moment om dit te doen).

 

Afbeeldingsresultaat voor zomerbollen planten

 

Heeft u vragen over een eigen pluktuin creëren, neem gerust contact met ons op: 0314-820998